Комбікорми АГРОКОРМ™

 Цікаві факти про СОЮ

Цікаві факти про СОЮ

📌Про сою жартують, що вона аналог всього! Адже, дійсно, ця унікальна рослина ідеальний замінник безлічі продуктів харчування, наприклад, найпопулярніших – молока чи ковбаси. Людство навчилося додавати сою ледь не всюди, бо смакові якості дозволяють сої бути “непомітним” складником багатьох продуктів, а головний її привілей – ціна.

Найцікавіші факти про сою👇

🌿 Точний час, коли сою вперше культивували, невідомо, але вчені стверджують, що сталося це не менше п’яти-семи тисяч років тому.
🌿 Самі низькорослі сорта сої мають висоту 15-18 см, а високі можуть досягати 2 метрів.
🌿 Соя надзвичайно поживна, а вміст білка в ній може доходити до п’ятдесяти відсотків.
🌿 у Європі соя стала культивуватися лише з кінця 19-го століття.
🌿 Щорічно в світі вирощується більше трьохсот мільйонів тонн сої. Дві третини від цієї кількості припадає на Бразилію і США.
🌿 Перше в світі місце за споживанням сої займає Китай. Ця бобова рослина входить до складу великої кількості традиційних страв китайської кухні.
🌿 Соєві продукти їдять не лише люди. Велику кількість кормів для тварин, як домашніх, так і господарських, виготовляють саме з соєвої сировини.
🌿 Унікальність сої полягає в тому, що з неї можливо приготувати сурогати маси інших продуктів, починаючи з молока, кави і закінчуючи м’ясом.
🌿 Геном сої був повністю розшифрований в 2010 році.
🌿 Генетики і ботаніки експериментують з соєю частіше, ніж з будь-якою іншою рослиною. Мета експериментів – поліпшення поживних властивостей рослини і підвищення її стійкості до несприятливих умов навколишнього середовища, комах-шкідників та інших загроз.