Комбікорми АГРОКОРМ™

 Чи несуться  кури без півнів?

Чи несуться кури без півнів?

Як не дивно, але і сьогодні багато фермерів розводять птахів для того, щоб забезпечити несучкам тривалий і продуктивний період несучості. Однак мало хто знає, що нестися курка може і без участі півня.

Для того, щоб забезпечити курам несучість, півень в курнику їм зовсім не потрібен. Те, що кури не здатні нестися без півня це міф.

Проте, існують вагомі відмінності між яйцями, сформованими за участю півня і без нього. При відсутності самця в популяції кури дають так звані не запліднені яйця. Вони несуть в собі генетичний матеріал тільки однієї несучки, тому не здатні надалі переростати в пташеня.

Якщо півень активно злучається з несучками, вони дають запліднені яйця. У них міститься генетичний матеріал двох особин, завдяки чому в оптимальних умовах вони можуть розвинутися до повноцінного пташеня.

За зовнішнім виглядом і консистенції між цими яйцями немає суттєвої різниці, однак вони мають різну харчову цінність. Не запліднені яйця вважаються більш дієтичними і легкими для організму, в той час як в запліднених спостерігається підвищений вміст білків, жирів і інших цінних енергетичних речовин, а також мікроелементів.

Підведемо підсумок, у реальності на несучість птахів впливає безліч факторів і перш за все, харчування, а саме його якість і норми.

Якщо, Ви хочете, щоб курка показувала високу несучість, віддавайте перевагу комбікорму. Він є запорукою стабільної продуктивності!