Комбікорми АГРОКОРМ™

Домашня птиця вже від народження зустрічається з небезпекою, в тому числі з таким захворюванням, як кокцидіоз.

Кокцидіоз є небезпечним для бройлерів, особливо для молодняку. На початковій стадії хвороба ніяк себе не проявляє, тому відрізнити здорового птаха від зараженого дуже проблематично. Перебіг захворювання швидкий і за кілька днів вражає велику кількість птиці.

В результаті птах стає млявим, у нього пропадає апетит, порушується структура оперення. Засвоюваність поживних речовин порушується, це все призводить до голодних набряків і загибелі бройлерів.

Кокцидіоз у бройлерів лікується досить важко. Складність полягає в тому, що універсальних ліків не існує. Тому, набагато простіше запобігти виникненню захворювання.

Один із способів профілактики виникнення кокцидіозу – це відгодівля бройлерів кормами  із вмістом препарату, який призначений для профілактики кокцидіозу – кокцидіостатик. Таким кормом годують курчат-бройлерів з першого дня життя  і перестають годувати мінімум за 5 днів  до забою, щоб виключити вміст препарату в м’ясі.

Профілактика кокцидіозу в господарстві полягає в дотриманні всіх ветеринарно-санітарних норм, а саме:

  • прибирання та дезінфекція приміщення в якому містяться птахи,
  • необхідно регулярно обробляти робочий інвентар дезінфікуючими розчинами,
  • у курнику рекомендується підтримувати необхідний рівень вологи
  • не можна різко змінювати раціон бройлерів. У цей момент птахи зазвичай відчувають стрес та їх імунітет суттєво знижується. Відповідно, зростає ризик захворювань.
  • потрібно використовувати корми тільки від надійних виробників.

Саме такий корм можна придбати на підприємстві ТзОВ «Агротехніка». Технологами «Агротехніки» розроблено спеціальну лінію кормів для профілактики кокцидіозу.

Компанія уже понад 20 років виготовляє комбікорми та концентрати для усіх видів свійських тварин та птиці. Продукт виробництва повністю відповідає вимогам ЗУ «Про безпечність і гігієну кормів» та виготовлений на сертифікованому обладнанні, відповідає усім європейським нормам ХАССП та ISO.