Комбікорми АГРОКОРМ™

 Цікавинки про свинки

Цікавинки про свинки

Багато хто вважає свиней брудними і неохайними тваринами, але це не зовсім так…
Ось трішки цікавих фактів про цих тварин, які змінять вашу думку.

Наші спасителі. Генетичний код свині і людини дуже схожі. Усім відомий інсулін успішно синтезують зі шлункового секрету свиней. А стовбурові клітини свинок застосовуються для лікування багатьох захворювань людини.

Рекордсмени. Попри повноту, свинки можуть розвивати пристойну швидкість, особливо якщо їх щось налякає. У них відмінний нюх. Свині прекрасно можуть розрізняти запахи. Свині, що живуть біля узбережжя, можуть пірнати на глибину 5-7 метрів

Чарівні небеса. “М’язовий апарат” свиней влаштований так, що в них відсутня потилична зв’язка, за рахунок якої здійснюється здатність задирати голову вгору. Тому свинки бачать красу неба тільки лежачи.

Співаки. Про те, що свині “балакучі”, відомо всім. Вони мають у своєму арсеналі безліч звуків: похрюкування, фиркання, бурчання та інші. У спілкуванні з родичами тварини використовують різну інтонацію, прямо як люди. Свиня здатна верещати на 3 децибели вище звуку надзвукового авіалайнера.
Меломани. Свині дуже люблять музику і є справжніми меломанами.

Звання “нечупар”. Грязьові ванни допомагають свиням боротися з комахами. Але після кішки і собаки свиня є самою порядною домашньою твариною.
Поширюйте допис на свою сторінку і ми підготуємо ще більше цікавих тем.