Комбікорми АГРОКОРМ™

 ЧИМ ВІДРІЗНЯЮТЬСЯ ОЗИМІ ПОСІВИ ПШЕНИЦІ ВІД ЯРИХ?

ЧИМ ВІДРІЗНЯЮТЬСЯ ОЗИМІ ПОСІВИ ПШЕНИЦІ ВІД ЯРИХ?

Найдавніша і найпоширеніша сільськогосподарська культура на нашій планеті – пшениця 🌾. З борошна печуть хліб, виробляють макаронні, алкогольні та кондитерські вироби, використовують як корм для тварин.
Пшениця🌾 має всілякі різновиди і налічує тисячі сортів. За періодом вегетації рослин виділяють 2 основні види: озима та яра пшениця.
У чому ж відмінність 👇
✅ Терміни вегетації рослин. У озимих більш тривалий та в середньому триває 280 днів, ніж у ярих– 100 днів.
✅ Дата посівних заходів. Перший вид сіють з кінця літа до кінця осені, другий – з середини до кінця весни в залежності від кліматичної зони.
✅ Вимоги до ґрунтів. Озимі сорти більш вимогливі до ґрунту, гірше переносять посуху. Разом з цим вони не такі чутливі до надлишку вологи, як ярі. Озимі вирощують на багатих фосфором, калієм та азотом ґрунтах.
✅ Вплив погодних факторів. Ярі сорти більш чутливі до погоди та температурних коливань. При сильному зниженні можуть замерзнути. Озимі сорти під снігом витримують мороз до -25 градусів, без снігового покриву — до -17.
✅ Призначення. Озимі сорти мають не найкращі хлібопекарські якості, з такої пшениці виробляють борошно загального призначення, а тверді сорти переробляють. З ярої пшениці зазвичай роблять крупу, виробляють макаронні вироби. Такі сорти мають чудові хлібопекарські якості, з них виходить пористий та смачний хліб.
✅ Врожайність. Озимі посіви дають більший урожай, ніж ярі. Показники варіюються залежно від технологій землеробства та погоди, у середньому це близько 3-6 тонн з гектара. На деяких полях урожай сягає 7 т/га. Це головна перевага зимового вирощування.
Посів ярої пшениці у Волинській області – на завершальному етапі, засіяно 97% до намірів посіву👍.