Цікаві факти про перепелів!
Курча перепелиці при народженні має вагу всього в 7 грамів!!! Але за місяць набирає масу в 10-15 разів більше.
За рік одна перепілка може знести до 300 яєць.
Перепелині яйця не викликають алергії – білок овомукоід, який міститься у перепелиних яйцях, використовується для виробництва протиалергічних препаратів.
Зіпсованих перепелиних яєць в природі не буває: в них міститься цінна амінокислота лізоцим, що перешкоджає розвитку мікрофлори, тому перепелині яйця можна спокійно зберігати при кімнатній температурі.
Перепілка не хворіє на сальмонельоз та інші властиві курам захворювання. Це дозволяє вживати перепелині яйця навіть у сирому вигляді.
Завдяки вмісту оліневої кислоти яйця перепелів насичують організм вітамінами, амінокислотами, мікроелементами.
Перепелині яйця не містять холестерину: очищують кров, нормалізують кров’яний тиск, підвищують гемоглобін, інтенсивно виводять радіонукліди з організму.
Амінокислота тирозин незамінна в косметиці і підтримує здоровий колір обличчя.
Особливо корисні яйця дітям для поліпшення фізичного та розумового розвитку.
Вчені довели, якщо з’їдати по два перепелиних яйця це покращує пам’ять, зміцнює нервову систему, покращує зір.
Якщо перепелів правильно годувати, а саме використовувати спеціальний, повнораціонний корм, то він набере масу досить швидко та виросте здоровим! Саме такий корм виготовляє ТзОВ «Агротехніка» уже більше 20 років.