Комбікорми АГРОКОРМ™

 Кукурудза: цікаві факти про одну з найдавніших культур

Кукурудза: цікаві факти про одну з найдавніших культур

Кукурудза 🌾 — одна з найдавніших хлібних рослин на планеті, найбільша зі зернових. Сьогодні ця агрокультура 🌾 входить до списку основних продовольчих продуктів і вважається разом з рисом та пшеницею одним із «трьох найголовніших хлібів людства».
А чи багато ми знаємо про кукурудзу?🤔🧐
1️⃣ Кукурудза – дуже давня рослина, відома людству вже 12 тисяч років і є одним з найбільш корисних злакових.
2️⃣ Батьківщиною кукурудзи вважається Північна Америка, але саме з Мексики її завезли в інші країни і на інші континенти, щоб сьогодні ми могли насолодитися прекрасним смаком цієї злакової культури.
3️⃣ В Україну кукурудза потрапила через Туреччину, в кінці XVIII століття.
4️⃣ Селекціонерами виведено понад 1000 сортів кукурудзи.
5️⃣ З усіх видів цієї рослини в їжу вживається лише один — маїс, він же цукрова кукурудза.
6️⃣ Серед усіх злаків світу кукурудза займає перше у світі місце за посівними площами.
7️⃣ Цікаво, але качан кукурудзи завжди містить парну кількість квіток, з яких потім утворюється парне число насіння. Рядів у качані кукурудзи зазвичай від 8 до 22, а насіння близько тисячі.
8️⃣ Не дарма цукрова кукурудза називається саме цукрова – близько 3,5 відра зерен свіжої зібраної кукурудзи буде достатньо, щоб підсолодити зміст 400 банок кока-коли. Однак якщо качан кукурудзи полежить хоча б 6 годин після того, як його зірвуть, він втратить половину цукру.
9️⃣ Найменші зрілі кукурудзяні качани важать всього 30-50 грам, а самі великі — 500 грам.
🔟 Поряд з деякими іншими культурами кукурудза займає найважливіше місце в світовій економіці. З неї готують і страви, і напої, і використовують її в інших галузях промисловості, а у деяких народів кукурудза є основним продуктом харчування.