Комбікорми АГРОКОРМ™

 ЧИМ КОРИСНА ПШЕНИЦЯ?

ЧИМ КОРИСНА ПШЕНИЦЯ?

Напевно, ви не раз куштували пшеничну крупу, кускус, манку чи булгур 🤔. Їх виготовляють із зерен пшениці 🌾, які у своєму оригінальному вигляді чомусь не дуже популярні. Пшениця з’являється на полицях супермаркеті лише один раз на рік – у різдвяні свята, бо з неї традиційно готують кутю. Потім знову забирають з полиць, але чому? Адже, пшеницю так само легко готувати, як і рис, вона цікава на смак як сама по собі, так і у різних стравах.
📌Ще пшениця дуже корисна для організму:
🌾Пшениця є джерелом мінералів: магнію, калію, кальцію, заліза, селену, міді та фосфору.
🌾Пшениця багата клітковиною.
🌾Дає енергію та допомагає будувати нові клітини.
🌾Цільні зерна містять антиоксиданти, які здебільшого знаходяться в зародку пшениці: фенольна та ферулова кислоти, криптоксантин, фловоноїди, лютеїн та зеаксантин. Всі вони необхідні, щоб запобігти пошкодженню клітин організму, а це профілактика старіння та раку.
🌾Пшениця містить найвищі рівні бетаїну серед усіх рослинних продуктів: 12,9 і 15 мг/г у висівках та 2,91 мг/г у цільнозернових. Доведено, що ця органічна сполука сприяє зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
🌾Пшениця багата магнієм, в 100 г міститься 136 мг — майже половинна денної норми. Цей мінерал важливий для справної роботи серцево-судинної, імунної, нервової та кістково-м’язової систем.